50 yıl gerçek babası sandığı kişi, babasının katili çıktı! Gerçeği kavgada duyduğu bir sözle öğrendi

Fatma A., geçmişte Akyaka’nın en zenginlerinden Mustafa Uyanık ile gizli bir ilişki yaşamıştı. Bu ilişki sonucunda, 50 yıl önce Berrin N. adında bir kız çocuğu dünyaya gelmişti. Ancak Fatma A., bu durumu gizleyerek, çocuğunu resmi nikâhlı eşi Mahir A.‘nın üzerine kaydettirdi. Zamanla, Mahir A., eşinin yasak aşkı olan dönemin Akyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık’ı 1982 yılında eşiyle birlikte olduğunu gördü ve ormanlık alanda yakalayarak öldürdü.

BERRİN N.’YE ŞOK: ABLASI “SEN BABAMIN MİRASÇISI DEĞİLSİN” DEDİ

Yıllar sonra Berrin N., bir tartışma sırasında ablasından şok edici bir açıklama duydu: “Sen babamın mirasçısı değilsin.”

Bu sözler, Berrin N.’yi derinden sarstı ve yıllarca gerçek babasını bilmeyen kadın, kimliğini sorgulamaya başladı.

AVUKATINA KOŞTU

Şokunu atlattıktan sonra, Berrin N. biyolojik babasını öğrenmek için harekete geçti. Avukat Varol Turbay‘la iletişime geçerek, Muğla Aile Mahkemesi’nde soybağı reddi davası açtı. Yapılan DNA testleri sonucunda, kütükte babası olarak görünen Mahir A.’nın, biyolojik babası olmadığı tespit edildi.

MUSTAFA UYANIK’IN MEZARI İKİNCİ KEZ AÇILDI

Berrin N.’nin biyolojik babasını bulma yolunda açılan dava, ilginç bir aşamaya geldi. Avukat Varol Turbay, Mustafa Uyanık’ın babalık davası için, 41 yıl önceki yasak aşkın tarafı Uyanık’ın mezarının açılmasını talep etti. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan DNA testinde, Uyanık ve Fatma A.’dan alınan örneklerin, Berrin N.’nin DNA’sı ile karşılaştırıldı.

BERRİN N.’NİN GERÇEK BABASI: MUSTAFA UYANIK

1 Şubat 2025’te tamamlanan DNA testi, Berrin N.’nin biyolojik babasının, Mahir A. tarafından öldürülen ve adı Akyaka’da sokaklara verilen Mustafa Uyanık olduğunu ortaya koydu.

İKİ KEZ MEZARI AÇILDI

Avukat Turbay, konuyla ilgili açıklama yaparak, ilk alınan örneklerde yeterli DNA verisinin çoğaltılamadığını belirtti. Bu nedenle Mustafa Uyanık’ın mezarı ikinci kez açıldı ve annesi Fatma A.’nın mezarından da örnek alındı. Böylece kesin sonuca ulaşılmış oldu.

Turbay, dava sürecindeki yavaş ilerleyişin mağduriyetlere yol açtığını vurguladı. DNA testinin tek ve geçerli delil sayılmasına rağmen, istinaf ve Yargıtay aşamaları nedeniyle nüfusa geçişin 5-10 yıl sürebileceğini belirtti. Ayrıca, davanın başında soybağı reddi davası açılması ve kötü niyetli temyizlerin de süreçleri uzattığını ifade etti. Turbay, bu tür temyizler sonucunda, karşı tarafın avukatlık ücretlerinin bile ödenmesi gerektiğini hatırlatarak, hukuk sisteminde bu tür engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini savundu.

Related Posts

DEVA Partisi PKK’nın silah bırakma töreniyle ilgili kararını verdi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, terör örgütü PKK’nın önümüzdeki günlerde Süleymaniye’de yapılması planlanan “silah bırakma törenine” partisinden katılım olmayacağını belirtti.

24 yaşında 5 milyon TL biriktirdi: Yöntemini adım adım anlattı

Çoğu ülkede Türkiye’deki kadar olmasa da dünyanın geri kalanında da maliyetler artıyor, tasarruf zorlaşıyor. Ancak İngiltere’de yaşayan 24 yaşındaki bir kadın, şimdiye dek 100 bin sterlin (yaklaşık 5.4 milyon TL) biriktirdi ve yöntemlerini tek tek anlattı.

Sağlık Bakanlığı uyardı: ‘Bu saatler arasında sokağa çıkmayın’

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, yaz aylarında artan sıcaklıklar ve yükselen nem oranlarının özellikle yaşlılar, hamileler, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiği anımsatılarak, özellikle risk grubundakilerin, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olmasının hayati önem taşıdığını belirtildi.

Japonya’dan Trump’ın yüzde 25 vergi kararına tepki: ‘Talihsiz’

Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine yüzde 25 tarife uygulama kararının ‘talihsiz’ olduğunu belirtti. İki ülke arasında karşılıklı yarar sağlayan bir anlaşma için ikili görüşmelerin devam edeceğini söyleyen İshiba, ‘Japonya, gerekli olanı talep edip korurken, kolay taviz vermekten kaçınıyor’ dedi.

BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya

BM raporu: Türkiye’nin yüzde 88’i çölleşme riskiyle karşı karşıya

Ünlü markanın yarım milyon aracı geri çağrıldı: Işıklar yanıyor, motor sesleri artıyor!

Ünlü Japon otomobil üreticisi Nissan, motor arızası riski nedeniyle 480 binden fazla aracını geri çağırma kararı aldığını açıkladı.