Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne başvurular başladı

Uluslararası Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Akademi Ödülleri’ne başvurular başlarken, aday gösterme süreci 4 Nisan’a kadar devam edecek.

TÜBA’dan yapılan açıklamaya göre ödüller, Akademi üyeleri, üniversite rektörlükleri, dünya bilim akademileri, uluslararası akademik kuruluşlar ile Akademi tarafından davet edilen diğer kişi ve kurumlarca gösterilen adaylar arasından, fen ve mühendislik bilimleri, sağlık ve yaşam bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanında veriliyor.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları, üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül komitelerince, alanında uzman yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendiriliyor. Daha sonra komitelerin önerileri Akademi Konseyi’ne sunuluyor. Ödül sahipleri Konsey tarafından belirleniyor.

Akademi Ödülü Madalyası ve Beratı ile paradan oluşan TÜBA Akademi Ödülleri’ne başvurabilmek için son üç yılda Türkiye’de uluslararası düzeyde başka bir bilim ödülü alınmamış olması gerekiyor.

Ödüller için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanları aday olabiliyor. Yabancılar ise Türkiye bağlantılı çalışmalar, Türkiye’deki bilim insanlarıyla ve bilimsel kuruluşlar ile işbirliği ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanlarıyla ortak bilimsel çalışmalar yapmış olmaları koşuluyla aday gösterilebiliyor.

Aday gösterme süreci 4 Nisan’da sona erecek ödüller için ayrıntılı bilgiye “www.tuba.gov.tr” internet adresinden ulaşılabiliyor.

“Ödüller bilim camiasında önemli yer edindi”

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ödül programlarının Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Şeker, “10 yıldan bu yana sahibini bulan Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri dünya bilim camiasında etkin ve önemli bir yer edindi. Üç farklı kategorideki Uluslararası Akademi Ödülleri, artık akademinin kendisine ait, taşıdığı sorumluluğun bilincinde ödül programı haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Bilim insanlarının teşviki ve takdirinin, bilimsel motivasyon, çalışmaların duyurulması ve gelecek nesillerle kurulacak köprü açısından çok önemli olduğunun altını çizen Şeker, şunları kaydetti:

“.” (AA)

 

Related Posts

En keskin dişlere sahip bu küçük canlı milyonlarca yıl önce yaşadı

Yalnızca birkaç santimetre boyundaki konodontlar, çeneleri olmamasına rağmen tarihteki en keskin diş benzeri yapılara sahipti. Yeni bulgular, bu eski deniz canlılarının şaşırtıcı avlanma yöntemlerini gün yüzüne çıkarıyor.

Bir devrin sonu geldi: Onlarca yıllık yarış artık bitiyor

Need for Speed, milyonları ekran başına kilitleyen yarış heyecanının adıydı. Neon ışıklar, NOS patlamaları, polis kovalamacaları… Ancak gelen son haberler, bir dönemin efsanesinin artık son virajı döndüğünü gösteriyor.

Oblivion Remastered’in ikinci büyük güncellemesi yayında

Bethesda, The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered için hazırladığı ikinci büyük güncellemeyi Steam’deki beta kullanıcılarına sundu. İlk güncellemenin ardından gelen bu yeni paket, oyunun zorluk seviyesini detaylı şekilde özelleştirmeye olanak …

Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

ABD’nin Ohio eyaletinde Erie Gölü’nde araştırma yapan bir gemide keşfedilen gizemli siyah madde, bilim dünyasında heyecan uyandırdı. DNA analizleri sonucunda tanımlanamayan dizilere rastlanan bu madde, şimdilik “ShipGoo1” adıyla anılıyor.

Doğan Burda’dan dijital devrim: Big Media & Technology dönemi!

Doğan Burda, marka dönüşüm vizyonu çerçevesinde unvan değişikliğini duyurdu. Yeni dönemde faaliyetlerini Big Media & Technology adı altında sürdürecek olan şirket, dijitalleşme, yapay zekâ entegrasyonu ve medya teknolojileri odağında sürdürülebilir …

Spotify’a yakında HiFi desteği geliyor! Fazladan internet harcayacak

Spotify için birkaç yıl önce tanıtılan HiFi yani kayıpsız ses kalitesine yönelik yeni gelişmeler var. Uzun bir süredir beklenen HiFi altyapısının yakında Spotify için sunulması bekleniyor.