Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, alerjik rinitin zamanında tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtti. Dr. Erdoğan, burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi hafif başlayan belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinitin önemsenmesi gerektiğini vurguladı.

Alerjik reaksiyonların, vücudun doğuştan gelen duyarlılığı sonucu oluşabileceğini söyleyen Dr. Erdoğan, bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan alerjilerin burun akıntısı, hapşırma, öksürük, burun ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini açıkladı. Başlangıçta hafif seyreden şikayetlerin zamanla yaşam kalitesini etkileyebileceğini belirtti.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN ÖNERİLER

Dr. Erdoğan, alerjik rinitin etkili bir tedavisinin alerjen maddelerden uzak durmak olduğunu belirtti ancak bunun her zaman mümkün olmadığını da ekledi. Belirtilerin kontrol altına alınması için ilaç kullanımının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, ilaç tedavisinin mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.

İŞİTME KAYBINI ÖNLEMEK İÇİN TEDAVİ ŞART

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ile sınırlı kalmadığını belirten Dr. Erdoğan, tedavi edilmediğinde horlama, uyku apnesi, kronik sinüzit ve orta kulakta sıvı birikimi gibi daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini açıkladı. Dr. Erdoğan, orta kulaktaki sıvı birikiminin işitme kaybına yol açabileceğini belirtti.

DOĞRU TANI ÖNEMLİ

Alerjik belirtilerin üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırılabildiğini söyleyen Dr. Erdoğan, alerjilerin doğru tanı konulmadığında antibiyotik kullanımına neden olabileceğini ve yanlış tedaviye yol açabileceğini ifade etti. Doğru tanının komplikasyonları önlemede önemli olduğunu vurguladı.

Dr. Erdoğan, alerjiye erken tanı konulmasının çocuklarda işitme ve konuşma gelişimi açısından önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Uzmanından “Doğal gıdayla sağlıklı besleneyim derken hasta olmayın” uyarısı

Keneler birden fazla virüsü insana bulaştırıyor

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Üner Kayabaş; kenenin dünya çapında 900 türü olduğunu ve 30 türün insana hastalık bulaştırdığını söyleyerek, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü de dahil birçok virüsü de bulaştırabiliyor dedi.

Merdiven çıkmak bedeni ve zihni nasıl güçlendirir?

Günlük birkaç kat çıkmak, zihinsel becerileri artırabilir

‘Sadece dişler değil emek de çürümektedir’

Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden Genel Sağlık İş Ankara İl Başkanı Şenol Şahin, “Sadece dişler değil emek de çürümektedir” dedi.

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Adet düzensizliği: Regl döngüsündeki gecikmelerin 8 muhtemel nedeni

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.